LOGIN:      | 
  
ÚVOD
O PRAPORU
JEDNOTKA
GALERIE
ČLÁNKY
GUESTBOOK
ODKAZY
KONTAKT INFO


Aktualizace: 26.3.2013
Návštěv: 
Online je 


26.03.2013 »
Po opravdou dlouhé době proběhla první fáze aktualizace obsahu webu, jmenovitě pak úvodní stránky, sekcí Jednotka, O praporu a Nábor.

21.07.2011 »
Po dlouhé době nějaké nové fotogalerie!

27.03.2010 »
Lidé viďte! ...nové videogalerie!

03.03.2010 »
Lidé čtěte! ...nové články!

05.02.2010 »
Přidány nové fotogalerie.

24.01.2010 »
Do fotogalerie Ostatní přidány nové fotky.


Články






Jak vzniklo naše Fifrnau

box_grey INFORMACE O ČLÁNKU
ID článku: 35
Datum: 2008-05-13 08:37:32
Napsal: rotmistr URNA
Komentář: Často se ptáte, co znamená slovo "Fifrnau", které tak často používáme buď samotné, nebo v pozdravu Roxor Fifrnau. Nyní se Vám to pokusí vysvětlit sám autor. (na Roxor si ale budete muset ještě počkat...)







Většina lidí i našich nováčků v týmu se mě ptalo a stále se ptá, co to vůbec je to naše "Fifrnau". Abych vám řekl pravdu, sám vůbec netuším co to slovo znamená i když jsem ho sám vymyslel a pokud se to vůbec slovem dá nazvat.

No a teď něco k tomu jak to slovo vniklo. Jednoho krásného dne za sedmero horami a řekami nebylo zase co dělat, a tak jsme se já rtm. Urna a štrm.Válečník jako obvykle domluvili, že bychom po dlouhé době mohli skočit na jeden škopek lahodného moku do Brňova. A jak se řeklo, tak se šlo. A tak se stalo, že jsme těch škopků lahodného moku vypili trochu víc, než bylo v naších silách.

Při zpáteční cestě domů mě z ničeho nic napadlo to naše slovo Fifrnau, které jsem vypustil na svět, aniž bych tušil, že se v naší jednotce tokto uchytí. Pro Vaši informaci, používáme jen zkrácenou verzi, protože celé to zní SOGDELTAFIFRNAU. A co říct závěrem? No prostě ať si každý sám domyslí co to Fifrnau znamená.