LOGIN:      | 
  
ÚVOD
O PRAPORU
JEDNOTKA
GALERIE
ČLÁNKY
GUESTBOOK
ODKAZY
KONTAKT INFO


Aktualizace: 26.3.2013
Návštěv: 
Online je 


26.03.2013 »
Po opravdou dlouhé době proběhla první fáze aktualizace obsahu webu, jmenovitě pak úvodní stránky, sekcí Jednotka, O praporu a Nábor.

21.07.2011 »
Po dlouhé době nějaké nové fotogalerie!

27.03.2010 »
Lidé viďte! ...nové videogalerie!

03.03.2010 »
Lidé čtěte! ...nové články!

05.02.2010 »
Přidány nové fotogalerie.

24.01.2010 »
Do fotogalerie Ostatní přidány nové fotky.


Články






ALP-ARMY

box_grey INFORMACE O ČLÁNKU
ID článku: 55
Datum: 2008-06-10 20:10:27
Napsal: rotný EL.DŽI
Komentář: Několik osobních poznatků a názorů k této firmě a jejím výrobkům.







Už když jsem začínal s military-airsoftem, slýchal jsem o nějaké firmě ALP. Byly to hlášky typu: „Kdybych si měl koupit tohle, tak jedině od ALPu, to je špica“, a tak podobně. Zprvu jsem nevěděl, o co vůbec jde, ale potom se mi podařilo získat adresu jejich webových stránek a opravdu to „špica“ byla. Bohužel pro mě i „špica“ cenová. V té době jsem si tolik peněz za vestu ani nedovedl představit, ale časem se situace obrátila. Začal jsem brigádničit a objevily se nějaké penízky. A tak jsem se dostal k mňamózním věcičkám od této firmy. Myslím, že ALP a jeho výstroj je u nás momentálně nejlepší. Sice se neustále hádá s konkurenčním SPM Liberec, který podle mnohých (nejspíš pravdivých fámů) okopíroval několik jeho systémů, ale nejspíš i proto je pro mě ALP ten pravý.

Výběr sumek, batohů, vest a doplňků se pomalu rozšiřuje. Tím ALP dohání konkurenci, která před pár lety vychrlila množství často zbytečných výstrojních součástek. Ve srovnání s ostatními firmami je ALP pouhopouhý sklep pod rodinným barákem, kde se šijou ty nej věcičky. Oproti SPM, který vlastní výrobní haly a šije mnoho doplňků a sportovních potřeb i pro jiné značky u nás je to značný rozdíl. Někdo má sice jiný názor, ale já osobně dávám přednost ALPu. Taky kvůli tomu, že ALP má lehčí materiál (cordura nylon), univerzálnější sumky, větší výběr vest a zdá se mi, že kvalitněji a přesněji šije a vůbec má i lepší vzor a použité popruhy, systémy a podobně. SPM je všechno hranaté, sumky sou nepřesně šité, těžké z tlustého UHAS nylonu a při připínání sumek na suchý zip a provlíkání skučím jako pes… Jsem prostě ALPák a myslím, že jím rád zůstanu. Ostatně již skoro celý náš tým je v ALPu a vypadá to moc pěkně.