LOGIN:      | 
  
ÚVOD
O PRAPORU
JEDNOTKA
GALERIE
ČLÁNKY
GUESTBOOK
ODKAZY
KONTAKT INFO


Aktualizace: 26.3.2013
Návštěv: 
Online je 


26.03.2013 »
Po opravdou dlouhé době proběhla první fáze aktualizace obsahu webu, jmenovitě pak úvodní stránky, sekcí Jednotka, O praporu a Nábor.

21.07.2011 »
Po dlouhé době nějaké nové fotogalerie!

27.03.2010 »
Lidé viďte! ...nové videogalerie!

03.03.2010 »
Lidé čtěte! ...nové články!

05.02.2010 »
Přidány nové fotogalerie.

24.01.2010 »
Do fotogalerie Ostatní přidány nové fotky.


Články






Den dětí ve Val.Meziříčí 2011

box_grey INFORMACE O ČLÁNKU
ID článku: 92
Datum: 2011-08-31 15:55:43
Napsal: rotmistr ČOUD
Komentář: Naše statická ukázka na Dni dětí pořádaném 4.6.2011 v zámeckém parku ve Val. Meziříčí







Dne 5.6.2001 se pod záštitou Města Valašské Meziříčí a radia Apollo konal v Amfiteatru a v parku u zámku Kinských Oproti minulým ročníkům byla změna prostředí návštěvníky celkem uvítána. Jako každý rok zde bylo k vidění mnoho různých oddílů a kroužků z celého Valašského Meziříčí a okolí, mimo jiné např. Dům dětí a mládeže, TS Linie, Hvězdárna Val. Meziříčí a další. Děti se mohly navštívit loutkové divadélko Sokola VM, povozit se na koních, podívat se na připravená vystoupení na pódiu v Amfiteatru a vyzkoušet si mnoho dalších činností.

Stejně jako každý rok jsme se Dětského dne účastnili i my, letos bohužel kvůli nedostatku času a prostoru pouze se statickou ukázkou. Pořadatelé nám přidělili stanoviště pod stromy v podstatě hned u vchodu do parku, takže jsme byli skoro první na ráně.

Do statické ukázky jsme si kromě insignií jednotky a nového praporu, který jsme na veřejnost vzali teprve podruhé, připravili průřez téměř veškerého našeho vybavení. To jsme rozložili na celty tak, aby utvořilo jakési okruhy svého využití. Největší zájem sklidily jako vždy zbraně, které ale po prvním náporu dětí nemělo více méně cenu znovu urovnávat do původních pozic. Dětem tak prošly rukama airsoftové i znehodnocené zbraně, jak krátké, tak i dlouhé. Další v pořadí bylo vybavení ostřelovače tvořené ostřelovací puškou, hejkalem a dalšími drobnostmi. Zdravotnické vybavení, zde reprezentoval rozložený CLS batoh. Vybavení rádiové, pyrotechnické, protichemické a podobné zajímalo naopak více přítomné tatínky, kteří si rádi vzpomněli, jak v dobách plnění své branné povinnosti házeli granáty z okopu a běhali v plynových maskách. Děti si také mohly vyzkoušet taktické vesty a nosné systémy, které jim byly opravdu hodně velké, ale jim to zřejmě nijak nevadilo. Zcela na kraj naší ukázky jsme pak umístili čtyřkolku doplněnou maskovací sítí, kterou si většina dětí sice se zájmem prohlížela, ale všichni ji také obcházeli větším obloukem, protože na ní zcela nehybně seděl náš Harmasan oblečený do pouštních maskáčů, neprůstřelné vesty a přilby. Našli se ale i takoví odvážlivci, kteří se nechali vysadit do sedla a s Harmasanem se vyfotili. Kromě toho si děti od nás mohly odnést malý suvenýr v podobě několika vystřelených nábojnic puškových a pistolových ráží. Těch jsme za celý rok na střelnici sesbírali poměrně velkou krabici. Ke konci dne nám nezbyla ani jedna.

Různé prezentace a veřejné ukázky činnosti by měly dle mého názoru patřit k činnosti každého většího klubu a proto se snažíme každý rok aspoň něčím přispět. I letošní Den dětí byl snad celkem vydařený a příští rok se doufám zúčastníme znovu.